Proglašene još četiri izborne liste

Gradska izborna komisija je na četvrtoj sednici jednoglasno proglasila četiri izborne liste za odbornike Skupštine Grada Beograda.

Izvor: B92

Četvrtak, 18.01.2018.

00:23

Proglašene još četiri izborne liste
Foto: Tanjug, arhiva

To su: Izborna lista broj 2 "Dr Vojislav Šešelj - Srpska radikalna stranka", izborna lista broj 3 "Ivica Dačić - Socijalistička partija Srbije (SPS), Dragan Marković Palma - Jedinstvena Srbija (JS)", izborna lista broj 4 "Da oslobodimo Beograd - Demokratska stranka (DS), Socijaldemokratska stranka (SDS), Nova stranka (NOVA) i Zelena ekološka partija - Zeleni (ZEP - Zeleni)", kao i izborna lista broj 5 "Aleksandar Šapić - Gradonačelnik".

Gradska izborna komisija prihvatila je listu "Da oslobodimo Beograd - DS, SDS, Nova stranka i Zelena ekološka partija - Zeleni".
Ta lista će se na glasačkom listiću na predstojećim gradskim izborima naći pod rednim brojem 4.

Ova koalicija kandidovala je punu listu od 110 odborničkih kandidata za Skupštinu grada Beograda, saopštila je Informativna služba DS.

Predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac je kandidat ove koalicije za gradonačelnika dok će Vesna Rakić-Vodinelić biti prva na listi. Drugi je Marko Đurišić, potpredsednik SDS.

Predsednik Gradske izborne komisije je u skladu sa članom 14 Uputstva za sprovođenje izbora za odbornike Skupštine Grada Beograda, raspisanih za 4. mart 2018. godine, konstatovao da su udruženja "Centar za slobodne izbore i demokratiju" i "CRTA" ispunila uslove za domaće posmatrače u izbornom procesu, navodi se u saopštenju Sekretarijata za informisanje Grada Beograda.

Gradska izborna komisija proglasila je u utorak jednoglasno izbornu listu broj jedan "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd", a potpisi podrške za tu listu predati su u ponedeljak pre ponoći.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: