Izabran novi lider Makronove partije

Lion -- Centrististička partija francuskog predsednika Emanuela Makrona Republika u pokretu izabrala je za novog lidera Kristofa Kastanea, portparola vlade.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Kastane, blizak saradnik Emanuela Makrona, izabran je na čelo stranke, s trogodišnjim mandatom, u trenutku kada ta stranka, osnovana kao pokret pre 19 meseci, nastoji da prevazidje podele i učvrsti svoj položaj nakon što je sprovela političke promene u Francuskoj, navodi AP.

Na prvom sastanku upravnog odbora ove mlade partije, održanom danas u Lionu, Kastane (51) - bivši socijalista koji nije bio mnogo poznat javnosti do ove godine - izabran je kao jedini kandidat za predsednika partije.

Članovi partije se nadaju da će Kastaneovo postavljenje zaustaviti odlazak ljudi iz te stranke i dati joj novi podstrek.

Republika u pokretu nadmašila je popularnost levih i desnih tradicionalnih političkih partija i osvojila veliku parlamentarnu pobedu u junu, nakon čega joj je podrška oslabila, ali je ostala vodeća politička snaga u zemlji.

Svet

Novi slučajevi ebole u Kongu

Šest novih slučajeva ebole potvrđeno je u Kongu, drugog dana vakcinacije, saopštava kongoansko Ministarstvo zdravlja, dodajući da ima još dva sumnjiva slučaja.

Svet utorak 22.05. 21:06 Komentara: 0
strana 1 od 13597 idi na stranu