Tramp: Spremni smo, bili biste šokirani da znate koliko

Američki predsednik Donald Tramp poručio je da su SAD "u potpunosti spremne" da odgovore na pretnje Pjongjanga.

Izvor: B92

Nedelja, 22.10.2017.

20:05

Tramp: Spremni smo, bili biste šokirani da znate koliko
EPA-EFE/Jim Lo Scalzo

On je istakao istakao svoje "izuzetne odnose" sa predsednikom Kine.

"Toliko smo spremni da ne biste verovali. Bili biste šokirani kad biste videli koliko smo spremni ako zatreba", rekao je Tramp danas u programu Foks njuza, govoreći o tenzijama sa Severnom Korejom, koje su pojačane zbog nuklearnog programa Pjongjanga, prenosi AFP.

"Da li bi bilo dobro ne uraditi to? Odgovor je da. Da li će se to dogoditi? Ko zna", rekao je američki predsednik, očigledno govoreći o potencijalnom sukobu, navodi francuska agencija. U odgovoru na pitanje o američkoj politici prema Kini, dugogodišnjoj saveznici Severne Koreje, Tramp je pozdravio Peking što je "pomogao" SAD uvodeći sankcije Pjongjangu.

Govoreći o kineskom predsedniku Si Đinpingu, Tramp je rekao: "On se zalaže za Kinu. A ja - za SAD. Ali, mi smo u veoma dobrim - rekao bih izuzetnim odnosima. I Kina nam zaista pomaže u pogledu Severne Koreje".

Tramp je naglasio da je Kina veoma značajna i da predsednik Si "ima moć da učini nešto veoma značajno u pogledu Severne Koreje".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: