Još jedna ostavka zbog imenovanja novog državnog sekretara

Upravni odbor Asocijacije medija odlučio je da povuče predstavnicu iz Radne grupe za izradu Radne verzije Strategije sistema javnog informisanja do 2023.

Izvor: B92
Podeli
Ilustracija: Thinkstock
Ilustracija: Thinkstock

Kako se navodi u saopštenju UO je ovlastio izvršnu direktorku Dalilu Ljubičić da ostavku na članstvo u Radnoj grupi podnese ministru kulture i informisanja Vladanu Vukosavljeviću, koji je u avgustu ove godine rešenjem imenovao u njen sastav.

Upravni odbor Asocijacije medija usvojio je izveštaj svoje predstavnice o radu Radne grupe u kojem se konstatuje da Radna grupa, do isteka roka za izradu Radne verzije Strategije, nije završila ni analizu stanja javnog informisanja u Srbiji.

"U međuvremenu su nastupile okolnosti koje su uticale na urušavanje kredibiliteta Radne grupe, ocenio je Upravni odbor Asocijacije medija, koji smatra da je imenovanjem novog državnog sekretara za informisanje, usred rada Radne grupe, doveden u pitanje i njen legitimitet. Prema stavu Upravnog odbora, metodologija je od početka bila pogrešna, a dosadašnji način izrade ovako važnog dokumenta neefikasan, na šta je Asocijacija medija više puta ukazivala. Asocijacija medija predlaže ministru Vukosavljeviću da raspusti Radnu grupu, imenuje novu i promeni metodologiju, kako bi ovaj zahtevan posao mogao da bude završen u razumnom roku", navodi se.

Dodaje se i da je Asocijacija medija i dalje spremna da maksimalno doprinese izradi nove Strategije sistema javnog informisanja u Republici Srbiji do 2023.godine.

Podsetimo, prethodno se iz Radne grupe povukla i bivša predsednica UNS i nekadašnja urednica "Politike" Ljiljana Smajlović.

Društvo

strana 1 od 6559 idi na stranu