Skot: Vulinova izjava podriva imidž Srbije u SAD

Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot podelio na svom profilu na Tviteru tekst "Vašington posta" s naslovom "Srpski ministar odbrane hvali osuđenog ratnog zločinca".

Izvor: B92

Sreda, 11.10.2017.

16:42

Skot: Vulinova izjava podriva imidž Srbije u SAD
Foto: Tanjug

Skot je napisao da "meseci rada na poboljšanju imidža Srbije u SAD mogu biti podriveni jednom izjavom".

Naime, priloženi tekst bavi se govorom koji je ministar odbrane Aleksandar Vulin održao u subotu u Nišu, gde je, između ostalog, naveo da je "prošlo vreme stida" i da "nastupa vreme tihog ponosa kada Srbija neguje i čuva uspomene na sve koji su je branili".

Vulin je tada rekao da su svi koji su branili Srbiju "najhrabriji među hrabrima", misleći i na prisutnog generala u penziji Vladimira Lazarevića, koji je bio osuđen, a zatim pušten na slobodu posle odslužene dve trećine kazne u Haškom tribunalu.

U tekstu se navodi da je Vulin "pohvalio osuđenog ratnog zločinca zbog njegove uloge protiv intervencije NATO-a na Kosovu 1999. godine".

U listu je ocenjeno da ovakve opaske ministra Vulina sve više ilustruju porast prkosa i inata Srbije prema Zapadu, kao i da Srbija zvanično traži članstvo u Evropskoj uniji, ali se istovremeno približava i svom dugogodišnjem savezniku Rusiji.

"Nažalost, meseci rada na poboljšanju imidža Srbije u SAD mogu biti podriveni jednom izjavom", napisao je na sve to američki ambasador na svom zvaničnom nalogu na Tviteru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: