Mišković oslobođen za putarska, novo suđenje za porez

Miroslav Mišković pravosnažno je oslobođen za zloupotrebe sa putarskim preduzećima, a ponavlja mu se suđenje za utaju poreza, odlučio je Apelacioni sud.

Izvor: B92

Sreda, 27.09.2017.

15:15

Mišković oslobođen za putarska, novo suđenje za porez
Foto: Tanjug, arhiva

Potvrđene su i oslobađajuće presude za izvlačenje novca iz putarskih preduzeća Marku Miškoviću i Milu Đuraškoviću, a i njima će se ponovo suditi za porez.

Vlasnik "Delta holdinga" osuđen je u junu 2016. prvostepenom presudom Specijalnog suda na pet godina zatvora i osam miliona dinara za pomaganje sinu Marku u utaji oko tri miliona evra poreza.

Istom odlukom stariji Mišković je oslobođen optužbi da je oštetio putarska preduzeća, odnosno da je finansijskim poslovanjem izvlačio novac iz njih.

Sve odluke Apelacionog suda su donete jednoglasno.

Marko Mišković je osuđen zbog utaje poreza na tri i po godine zatvora i novčanu kaznu od osam miliona dinara, uz obavezu da njegovo preduzeće "Mera invest" plati porez od oko 320,3 miliona dinara.

U obrazloženju Apelacionog suda se navodi da prvostepena presuda sadrži bitnu povredu odredaba krivičnog postupka, jer su u obrazloženju presude izostali razlozi o odlučnim činjenicama, a "oni razlozi koji su dati su u znatnoj meri nejasni i protivurečni".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: