PSS: Vučić uklonio policijsko obezbeđenje, čuva ga vojska

Reprezentativni Policijski sindikat Srbije saopštio da je uklonjeno policijsko obezbeđenje predsednika Srbije i da je ta jedinica rasformirana.

Izvor: B92

Četvrtak, 31.08.2017.

11:37

PSS: Vučić uklonio policijsko obezbeđenje, čuva ga vojska
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

U saopštenju Sindikat navodi da je odeljenje za obezbeđenje predsednika iz Jedinice za obezbeđenje ličnosti i određenih objekata rasformirano početkom avgusta, a da je svih 80 specijalno obučenih policajaca dobilo nova rešenja i prebačeno u različite policijske jedinice u Srbiji.

Predsednik PSS Veljko Mijailović izjavio je da je malo reći da je Sindikat iznenađen time što je "kompletna jedinica od 80 ljudi, koja je godinama obezbeđivala predsednike Srbije preko noći bez reči rasformirana" i upitao da li to znači da Vučić nema više poverenja u policiju, a da ima u novog ministra odbrane Aleksandra Vulina.

"Ova odluka je po zakonu morala da bude usvojena na sednici Vlade Srbije i da odluku o ukidanju predsedničkog obezbeđenja i rasformiranju ove jedinice potpiše ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. Smatramo da je posao obezbeđenja najvažnijih ličnosti u Srbiji suviše ozbiljna stvar da bi se ostavila van ruka treniranih profesionalaca", rekao je Mijailović.

Zvanične potvrde ove informacije nema.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: