Napad kod Notr Dama: Čekić u rukama, "Ovo je za Siriju"

Ministar unutrašnjih poslova Francuske Žerar Kolomb izjavio je da je napadač na policajca ispred katedrale Notr Dam pre napada viknuo "Ovo je za Siriju".

Izvor: B92

Utorak, 06.06.2017.

19:03

Napad kod Notr Dama: Čekić u rukama,
Foto: Tanjug

Kolomb je rekao i da je u ličnim dokumentima napadača pisalo da je student iz Alžira.

Incident se dogodio ispred čuvene katedrale kada je nepoznati muškarac čekićem krenuo da napadne policajca i kada se nije zaustavio ni posle upozorenja drugih policajaca, koji su pucali na njega i ranili ga u predelu grudi, prenosi Rojters.

Tužilaštvo je odmah pokrenulo anti-terorističku istragu.

Kako se navodi, naoružani kordoni policije mogu se videti oko mesta gde se dogodio incident, a policija je naredila gradjanima da se drže dalje od tog mesta.

"Situacija je pod kontrolom, jedan policajac je lakše povredjen, napadač je neutralisan i prebačen u bolnicu", objavila je policija na Tviteru.

Agencija AP prenosi da je nakoliko stotina ljudi koji su se zadesili u katedrali za vreme incidenta i ostala unutra, a neki od svedoka kažu da su se u vreme napada čula tri pucnja i turisti koji beže na sve strane.

Kako javlja izveštač B92 iz Pariza, policajci su pucali u napadača i ranili ga u grudi. Povređen je jedan policajac, potvrdili su zvaničnici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: