Zukorlić osudio zbog rušenje u Zemun Polju: Ogorčen sam

Narodni poslanik Muamer Zukorlić osudio je to što je džamija u Zemun Polju srušena, uz prisustvo jakih policijskih snaga, u poslednjoj predramazanskoj noći.

Izvor: B92

Petak, 26.05.2017.

12:05

Zukorlić osudio zbog rušenje u Zemun Polju: Ogorčen sam
Foto: Tanjug, arhiva

U izjavi dostavljenoj medijima, Zukorlić je pozvao predstavnike vlasti da, kako je naveo, hitno i konačno pristupe rešavanju nagomilanih problema vezanih za Islamsku zajednicu kako se stanje ne bi otelo kontroli.

Zukorlić kaže da je ogorčen iako objekat nije imao građevinsku dozvolu.

"Ovaj čin je za svaku osudu i ukazuje na izuzetno tesko stanje muslimana u Beogradu koji nemaju mogućnost da ostvaruju svoju zakonom zagarantovanu versku slobodu i druga kolektivna i individualna prava što potvrđuje i činjenica da decenijama ne uspijevaju dobiti prostor za muslimansko mezarje (groblje), naveo je Zukorlić, inače, bivši muftija Islamske zajednice u Srbiji.

U Zemun Polju je tokom noći srušen nelegalno izgrađeni objekat čije su rušenje u četvrtak sprečili građani, saopštila je Opština Zemun.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: