Četiri štafete za Belog – iz Niša pozdrav i od Lenjina

Sa juga Srbije, iz Vlasotinca, put Mladenovca krenula je štafeta za predsedničkog kandidata Luku Maksimovića, poznatijeg kao Ljubiša Preletačević Beli.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.03.2017.

08:22

Četiri štafete za Belog – iz Niša pozdrav i od Lenjina

Uz štafetu idu i simbolični pokloni među kojima je i venac belog luka, pišu Južne vesti.

Pristalice i simpatizeri mladića iz Mladenovca, prenose štafetu do njegovog rodnog grada, a primopredaja je obavljena u Nišu i Aleksincu.

Štafetu je u Nišu na Tvrđavskom mostu, između ostalih, preuzeo režiser Vladimir Ilić Lenjin koji kaže da su se ljudi sa juga sami organizovali kako bi je preneli do Mladenovca.

"Organizacija ne ide iz centrale, pa Luka i ostali ne učestvuju u ovome, već pojedinci koji su se sami organizovali", objašnjava Lenjin.

Ovo je jedna od četiri štafete, koje će, kako je najavio Beli na svom Fejsbuk profilu, u četvrtak stići u Mladenovac i sa njegovom “skiptar garnišnom činiti peti element”. Kako je najavljeno, štafete bi trebalo da stignu na planirano odredište, do četvrtka 30. marta u ponoć, kada počinje predizborna tišina.

Štafeta je, kako kažu njeni nosioci, iz Niša otišla za Aleksinac, zatim ide u Trstenik i Ćićevac, odakle kreće za Obrež kod Varvarina, Jagodinu, Rekovac, Kragujevac, a svoju rutu završava u Mladenovcu, odakle je Beli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: