Nova vest
Košarka 21

7.5.2024.

8:00

Jokić posle poraza: Šta me motiviše? To je dobro pitanje, prijatelju VIDEO

Nikola Jokić nije imao svoje veče u porazu Denvera od Minesote, 80:106.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Srpski centar je imao učinak od 16 poena, 16 skokova i osam asistencija, ali to je bilo nedovoljno da bi se zadržala zahuktala Minesota koja sada u seriji vodi sa 2-0.

Na obraćanju medijima posle meča, Nikolu Jokića su pitali šta ga to motiviše u ovom slučaju, Nikola je imao kratak odgovor:

"To je dobro pitanje, prijatelju! Možda pobede? Da, mislim da je to odgovor", rekao je Jokić.

Izneo je niz komplimenata na račun igre protivnika.

"Cele sezone igraju veoma dobro, naročito odbranu. Čitava petorka je vrlo agresivna, znaju šta rade. Zato je teško pogoditi protiv njih. Nadam se da ćemo se boriti i da ćemo vratiti brejk", poručio je centar Nagetsa.

Usledio je i odgovor na srpskom, u pokušaju da objasni šta se to dogodilo Denveru naočetku serije.

"Teška utakmica za nas, ne mogu da kažem da su nas iznenadili jer nisu radili ništa novo. Cele sezone su takvi. Nismo mogli da pronađemo lake pozicije za šuteve, dok oni jesu i pogađali su. Mi smo šutirali samo 34 odsto. Njihova odbrana i taj tim kako su napravljeni, gde su svi visoki i mogu da preuzimaju u odbrani...", poručio je Nikola i dodao. 

"Ako ste gledali prethodnu seriju Minesote sa Sansima, uni su takvi, 'ulaze u telo', igraju veoma dobru odbranu cele sezone, zato su odbrana broj jedan. Svi u petorci su agresivni, znaju šta rade i otuda je teško pogađati protiv njih".

Rekao je i da se nada da bi tim nekako mogao da preokrene.

"Nadajmo se. Moramo da odemo tamo i da se borimo. Da pokušamo da vratimo seriju u Denver".

Kada je reč o drugoj četvrtini, Jokić je objasnio.

"Imaju talentovanu grupu igrača. Nismo pomogli sami sebi, imali smo 16 izgubljenih lopti, nismo imali dobar protok lopte.  Iako smo znali da su jaki, ulazilo smo u gužvu od po nekoliko igrača, stvarno smo odmogli sebi", poručio je Jokić. 

Podeli:

Komentari 21

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 21

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu