Golman preminuo u bolnici, u padu aviona 75 mrtvih

Kolumbijski odsek civilne avijacije je saopštio da je šestoro od 81 putnika preživelo pad aviona koji je prevozio fudbalere brazilskog kluba Šapikoensea.

Izvor: B92
Podeli
EPA/LUIS EDUARDO NORIEGA A.
EPA/LUIS EDUARDO NORIEGA A.

Policija je saopštila da je nađen još jedan preživeli putnik, fudbaler Helio Zampijer Neto, a u međuvremenu u bolnici je od povreda preminuo golman Danilo.

Direktor policije Hose Asevedo Osa je rekao da je šestoro od 81 putnika preživelo, a akcija spasavanja je obustavljena zbog jake kiše. Potom je saopšteno da je jedna osoba preminula u bolnici.

Navedeno je da su preživeli članovi posade Himena Suares i Ervin Tumiri, fudbaleri Alan Rušel, Žakson Folman i Hermito Zampir, kao i novinar Rafael Valmorbida.
Avion s 81 putnikom i članom posade koji je putovao iz Brazila prema Kolumbiji srušio se blizu grada Medeljina.

Među poginulima je i 21 novinar, koji su putovali sa timom.

Kako se navodi, u letelici su bili fudbaleri brazilskog Šapikoensea, uzrok pada se još utvrđuje, iako se sumnja da je do tragedije došlo pošto je avionu nestalo goriva. U međuvremenu je saopšteno i da je avion proglasio uzbunu oko 22 sata uveče po lokalnom vremenu i da je bio prijavljen mehanički kvar.

Najmanje deset osoba je povređeno i prebačeno u bolnicu, javili su predstavnici spasilačkih službi, a broj stradalih nije poznat.

Pročitajte još: Spasioci u mraku traže preživele posle pada aviona / VIDEO

Predsednik Brazila Mišel Temer proglasio je trodnevnu žalost.

U avionu su se nalazile 72 osobe i devetoro članova posade, leteo je ka drugom najvećem aerodromu u Kolumbiji.

Spasilačkim službama akciju ometaju loši vremenski uslovi, tako da je pristup mestu pada letelice moguć jedino kopnenim putem.

Avion tipa aerospejs 146 je poleteo iz Sao Paula u Brazilu, imao je jedno zaustavljanje u Santa Krusu de la Sijera u istočnoj Boliviji, odakle se uputio ka Kolumbiji.

Tom letelicom su ovog meseca putovali i fudbaleri argentinskog nacionalnog tima.

Brazilski mediji su preneli da je avion izgubio kontakt s kontrolom leta nešto posle ponoći po lokalnom vremenu, kao i da se srušio nekoliko momenata pre nego što je trebalo da sleti.

Fudbaleri brazilskog kluba su putovali u Kolumbiju, gde je trebalo da se sastanu s lokalnim Atletiko nasionalom u prvom meču finala Kupa Sudamerikana 30. novembra u Medeljinu.

Kolumbijski mediji dodaju da su se u avionu nalazili i funkcioneri kluba, njih ukupno osmorica, troje gostiju kluba i 21 novinar.

Mediji su preneli i da su se u avionu nalazila 22 fudbalera:

Danilo, Folman, Himenes, Dener, Alan Rušel, Karamelo, Marselo, Felipe Maćado, Tijego, Neto, Žosimar, Žil, Serhio Manoel, Mateus Biteko, Kleber Santana, Artur Maija, Kempes, Ananijas, Lukaš Gomeš, Tiaguinjo, Bruno Ranhel i Kanela.

Dodaje se i da je Rušel navodno prebačen u bolnicu.

"U svetlu različitih informacija koje stižu do medija kroz različite kanale izvora, a u vezi sa incidentom sa avionom koji je prevozio delegaciju našeg kluba, na čelu sa potpredsednikom Ivanom Tozom, čekamo zvanično saopštenje kolumbijskih vlasti, kako bismo se zvanično oglasili povodom incidenta. Neka je bog uz naše sportiste, rukovodioce, novinare i druge goste koji su bili uz delegaciju", navodi se u saopštenju kluba.

strana 1 od 555 idi na stranu