Izetbegović: Ako ima pravde, poništiće izbore u Srebrenici

Predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je da ako ima pravde, sud će uvažiti žalbu Ćamila Durakovića i ponoviti lokalne izbore u Srebrenici.

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.10.2016.

12:35

Izetbegović: Ako ima pravde, poništiće izbore u Srebrenici
Foto: Tanjug

Na nedavno održanim lokalnim izborima u BiH u opštini Srebrenica kandidat srpskih stranaka Mladen Grujičić izabran je za načelnika te opštine, dok je bošnjački kandidat Ćamil Duraković podneo žalbu Ustavnom sudu BiH.

Kako je izetbegović kazao u intervjuu za portal Klix.ba, bošnjački kandidat Ćamil Duraković prvi put se "takmičio" sa ujedinjenim srpskim blokom, zbog čega je u startu imao 30 odsto zaostatka.

Prema njegovim rečima, višemesečnim aktivnostima ta razlika je smanjena, ali se kako je rekao, umešala specijalna jedinica MUP-a Republike Srpske (RS) i napravljeno je dosta "protivzakonitih radnji na biračkim mestima".

"I sama Centralna izborna komisija (CIK) donela je protivzakonitu odluku da odbaci glasove koji su stizali poštom sa daljih destinacija", tvrdi Izetbegović.

Upitan da prokomentariše odluku Narodne skupštine RS da uruči povelje organizacijama i pojedincima, Izetbegović smatra da je to zabrinjavajuća poruka o "političkom smeru za koji se aktuelno rukovodstvo RS opredelilo", rekao je Izetbegović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: