Zoran Stanković svedočio na suđenju Oriću

U Sudu BiH je nastavljeno suđenje ratnom komandantu takozvane Armije BiH u Srebrenici Naseru Oriću i pripadniku ove vojske Sabahudinu Muhiću, javlja RTRS.

Izvor: B92, RTRS

Utorak, 23.08.2016.

11:12

Zoran Stanković svedočio na suđenju Oriću
ICTY

Na današnjem ročištu svedočio je veštak iz Beograda, doktor Zoran Stanković koji je radio obdukcioni nalaz ubijenog Milutina Miloševića.

Naredno ročište zakazano je za 6. septembar, za kada je najavljeno saslušanje dva svedoka Tužilaštva BiH.

Orić i Muhić su optuženi da su 1992. godine u mestima Zalazje, Lolići i Kunjerac ubili trojicu zarobljenika srpske nacionalnosti - Slobodana Ilića, Milutina Miloševića i Mitra Savića.

Na ročištu održanom 12. jula, sudski veštak medicinske struke Rifat Kešetović potvrdio je da je tokom sudsko-medicinske obrade posmrtnih ostataka Slobodana Ilića, ubijenog u selu Zalazje 1992. godine, pronašao višestruke prelome lobanje, serijski prelom rebara, kao i prelom desne butne kosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: