Četvrtak, 07.07.2016.

09:54

SAD: Policija ubila još jednog crnca, dete gledalo VIDEO

Dan nakon što je policija usmrtila nenaoružanog Afroamerikanca Altona Sterlinga u Luzijani, dogodilo se još jedno policijsko ubistvo crnca u Minesoti.

Izvor: B92

SAD: Policija ubila još jednog crnca, dete gledalo VIDEO
Screenshot

Filanda Kastilja, starog 32 godine, policija je upucala dok je bio u svom automobilu, a njegova majka je saopštila da je u bolnici podlegao povredama, prenose američki mediji.

Kastilj je u automobilu bio sa svojom devojkom Dajmond Rejnolds i njenom četvorogodišnjom ćerkom koja je sedela na zadnjem sedištu vozila, kada ih je policija zaustavila zbog polomljenog zadnjeg svetla na automobilu.

Rejnolds, koja je snimila šta se dešavalo nakon pucnjave, kaže da je policajac od Kastilja zatražio vozačku dozvolu i dokumenta.

Kako navodi, njen dečko je posegao za novčanikom i u tom trenutku informisao policajca da nosi i vatreno oružje za koje poseduje dozvolu. Policajac se uspaničio i ispalio je četiri metka u Kastilja, dodala je ona.

Na video snimku vidi se Kastilj u nesvesnom stanju sa ogromnom mrljom krvi na odeći, dok ga policajac vidno uspaničen i dalje drži na nišanu i ponavlja: „Rekao sam mu da ne poseže za tim, rekao sam mu da ispruži ruke...“

Kasnije stiže još policajaca koji odvode Rejnoldsovu i odnose njenu ćerkicu.

Istraga o ovom slučaju je u toku.

Press release just in from #FalconHeightsShooting read it here: pic.twitter.com/FBiJh7S3iA

— Liz Collin (@lizcollin) 07. јул 2016.
Podsetimo, dan ranije policajac u Luizijani ubio je crnca tokom svađe ispred prodavnice u glavnom gradu te američke države Baton Ružu.

To je izazvalo još jedan protest zbog nasilja policije nad Afroamerikancima. Prema rezultatima autopsije, 37-godišnji Alton Sterling umro je u utorak od višestrukih prostrelnih rana u grudi i leđa.

UPOZORENJE: Video je uznemirujućeg sadržaja!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

21 h

Podeli: