Direktor CIA iznenada došao u Sarajevo

Sarajevo -- Direktor CIA Džon Brenan kasno sinoć sleteo je američkim vojnim avionom na sarajevski aerodrom, prenosi portal „Avaz“.

Izvor: B92
Podeli
Foto: GettyImages
Foto: GettyImages

Kako navode on će se tokom dana sastati sa čelnim ljudima policijskih agencija u BiH, ministrom sigurnosti Draganom Mektićem, kao i Udarnom grupom za borbu protiv terorizma.

Mekić je potvrdio da je Brenan stigao u Sarajevo i naglasi da će tema njegovog razgovora sa Brenanom biti borba protiv terorizma, kao i saradnja BiH i CIA.

Na ulicama Sarajeva od sinoć se mogu primetiti pojačane mere sigurnosti, dodaje „Avaz“, navodeći da su sve policijske agencije na nogama i osiguravaju grad. Osim toga, ispred zgrade Predsedništva BiH i Ministarstva spoljnih poslova vozila Pauk službe dižu sve automobile sa parkinga.

"Danas će verovatno doći do sastanka Udarne grupe za borbu protiv terorizma sa direktorom CIA, a tema će biti terorizam", rekao je za “Klix” član grupe Aljoša Čampara.

To su takođe rekli i iz Tužilaštva BiH, a kada će sastanak biti održan za sada nije poznato.

Brenan je u Sarajevo stigao iz Rijada, a odseo je u hotelu Meriot na Skenderiji.

Podsećamo, predsednik SAD Barak Obama Brenana je za šefa CIA imenovao 7. januara 2013. godine, a pre toga je bio glavni savetnik Baraka Obame za borbu protiv terorizma.

strana 1 od 117 idi na stranu