Psi iz komšiluka je ujeli više od 30 puta

Više od 30 ujeda zadobila je Jovana Uvalin iz Pančeva kada su je napala dva psa iz komšiluka. Jovaninog psa su rastrgli.

Izvor: B92

Utorak, 03.11.2015.

20:30

Default images
Foto: B92

Prošli ponedeljak Jovana Uvalin pamtiće celog života. Kao i svakog dana izvela je svog patuljastog pinča Rašu u šetnju na obližnji fudbalski teren.

"Najnormalnije smo se šetali. Raša je bio na povocu, kao i uvek, retko kad ga puštam sa povoca. Sa desne strane je prišao crni pit bul, sa leve strane žuti staford. U sekundi je pitbul napao Rašu, u istoj sekundi je sa druge strane mene napao staford, koji me je, koliko se sećam, oborio na zemlju", priča Jovana.

Tada počinje Jovanina borba za život. Ne seća se kako su u toj borbi stigli sa jedne na drugu stranu tribina.

"Sećam se onako kao kroz maglu. Sećam se njega kako cvili, sećam se njih kako reže, sećam se mene dole i njega ovde kako mi kida ruku. Sećam se da sam se plašila da će da me uhvati za lice ili vrat i tu sam pokušavala da ustanem."

Komšija Damir Mitrović, koji je bio udaljen više od 300 metara i nije video Jovanu, čuo je njeno vrištanje i pozive upomoć.

"Seo sam na motor i došao tamo. Devojka je već bila izujedana. Kerove sam oterao, nisam znao. Tražio sam od kolege da donese neku pomoć, motku, vilu, ne znam jer oni su i dalje nasrtali na njenog kera", ispričao je Damir Mitrović.

Jovana je zadobila frakturu lakta, a rane od zuba pasa tek posle sedam dana su prestale da krvare.

Kako kaže, javnost je obavestila da bi se rigoroznije kažnjavali neodgovorni vlasnici pasa.

"Što se tiče mojih povreda, to će zarasti, ali sutra će neko dete tako da šeta pinča, čivavu, da šeta ulicom samo i napašće ga i onda šta?", pita Jovana.

Policija je podnela krivičnu prijavu protiv vlasnika pasa, a to su uradile i inspekcijske službe.

Ustanovljeno je da psi nisu bili ni vakcinisani ni čipovani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: