Masakr bombom u Ankari, 86 mrtvih

U snažnim eksplozijama bombe u samom centru Ankare stradalo je najmanje 86 ljudi, saopštio je najnoviji bilans terorističkog napada turski ministar zdravlja.

Izvor: B92

Subota, 10.10.2015.

10:03

Default images
Foto: Beta/AP

On je naveo da je najmanje 186 osoba povređeno u eksplozijama i da se 28 njih nalazi na intenzivnoj nezi..

Lokalni mediji javljaju da su se eksplozije dogodile na raskrsnici u blizini železničke stanice. Turski zvaničnici smatraju da je reč o terorističkom napadu, a istraga za sada pokazuje da je reč o bombašu samoubici.

Reporter agencije Rojters sa lica mesta navodi da više od 20 beživotnih tela leži prekriveno zastavama i transparentima.

Predstavnici turske vlade ocenili su kao teroristički akt eksploziju u Ankari, a istražni tim smatra da je za eksploziju odgovoran bombaš samoubica.
Foto: Tanjug
Turski premijer Ahmet Davutoglu održaće tim povodom sastanak sa šefovima bezbednosnih snaga, saopštio je kabinet premijera.

Državna agencija Anadolija saopštila je ranije da je reč o bombašu samoubici, ali nije jasno navela izvor te informacije. Eksplozije su se dogodile tokom "Marša mira" - protesta protiv sukoba države sa kurdskim militantima na jugoistoku Turske.

Na internetu se pojavio i prvi snimak eksplozije koji možete pogledati ovde. Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan snažno je osudio dvostruki bombaški napad u Ankari ističući da su meta napada bili jedinstvo države i njen mir.

Erdogan je pozvao na "solidarnost i odlučnost kao najvažniji odgovor na teror", navodi se u saopštenju kancelarije predsednika. .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

103 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: