Matić dao iskaz povodom pretnji

Beograd -- Glavni urednik informativnog programa B92 Veran Matić svedočio je u istrazi protiv Nemanje Ristića (42).

Izvor: Blic
Podeli

"U pitanju je osoba koja je sklona nasilju i to je pojačalo moj strah", rekao je Matić u utorak.

Protiv Ristića je pokrenuta istraga, jer je osim Matiću pretio streljanjem ambasadoru SAD Majklu Kirbiju i glavnoj tužiteljki Srbije Zagorki Dolovac.

Matić, koji je i predsednik Komisije za istraživanja ubistva novinara pridružio se krivičnom gonjenju Ristića.

"U predmetu ubistva Slavka Ćuruvije pronašao sam dokumentaciju i da je njemu u više navrata prećeno pre nego što je ubijen. To je uticalo da ove pretnje shvatim ozbiljno", svedočio je Matić.

Ambasador SAD Majkl Kirbi kaže za "Blic" da sve pretnje ozbiljno shvata i izveštava nadležne organe Srbije radi istrage: "Zahvalan sam za saradnju srpskih vlasti, kao i za toplo gostoprimstvo".

Info

Na današnji dan, 1. jun

1198. Vizantijski car Aleksije III Anđeo odobrio je srpskom velikom županu Stefanu Nemanji i njegovom sinu monahu Savi da na ruševinama Hilandariona podignu novi

Razno ponedeljak 1.06. 00:00 Komentara: 0

Obeležen Dan belih traka

Banja Luka -- Na Trgu Krajine u centru Banjaluke grupa građana je obeležila "Dan belih traka" u znak sećanja na stradanje civila u Prijedoru 1992. godine.

Region nedelja 31.05. 23:50 Komentara: 1

"Sakašvili osramotio Gruziju"

Tbilisi -- Sadašnji predsednik Gruzije Georgi Margevelašvili izjavio je da je njegov prethodnik Mihail Sakašvili obrukao Gruziju prihvatajući poziciju guvernera Odese.

Svet nedelja 31.05. 22:56 Komentara: 1
strana 1 od 1355 idi na stranu