Pomoć GR od sinoć stoji na granici

Delegacija prokomunističkog grčkog sindikata PAME i Udruženja žena Grčke stigla u Beograd, u nameri da danas preda humanitarnu pomoć za postradale u poplavama.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.06.2014.

15:54

Default images

Delegacija je stigla, ali uručenje kasni zbog administrativnih problema na carini.

"Kamion od sinoć stoji na granici u Preševu i imamo obećanje carine da će da ga puste u toku dana", rekao je na konferenciji za novinare generalni sekretar Nove komunističke partije Jugoslavije (NKPJ) Batrić Mijović.

On je objasnio da su u jednodnevnoj poseti Beogradu predstavnici organizacija koje podržava Komunistička partija Grčke (KKE), koji su se odazvali na apel NKPJ, upućen komunističkim partijama u svetu da izraze solidarnost sa ugroženim stanovništvom u Srbiji.

"Problem je u tome što je pošiljka adresirana na Novu komunističku partiju Jugoslavije, iako se uručuje Crvenom krstu Srbije", izjavio je član sekretarijata NKPJ Aleksandar Đenić i dodao da je u kamionu oko 20.000 artikala - od ćebadi do konzervirane hrane i sredstava za higijenu.

Sekretar za međunarodne odnose u PAME Nikolas Teodorakis rekao je da su pomoć skupili članovi ovog sindikata, u dogovoru sa Crvenim krstom Srbije koji je iskazao potrebe.

Na pitanje da li sindikat PAME ima stalnu saradnju sa kolegama u Srbiji, on je odgovorio da je jedna od njihovih prvih aktivnosti na međunarodnom planu bila pre 15 godina, kad su organizovali velike demonstracije protiv NATO bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije i poslali humanitarnu pomoć stanovništvu.

PAME (Panergatiko Agonistiko Metopo - Sveradnički borbeni front), koaliciju sindikata koja danas okuplja više od 600.000 zaposlenih u javnom i privatnom sektoru, osnovala je 1999. Grčka komunistička partija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: