“Putin i Porošenko da sarađuju”

Pariz -- Fransoa Oland i Angela Merkel pozvali su Vladimira Putina i Petra Porošenka da zajedno rade na prekidu vatre u Ukrajini.

Izvor: Beta
Podeli

Francuski predsednik Fransoa Oland i nemačka kancelarka Angela Merkel pozvali su danas predsednike Rusije i Ukrajine, Vladimira Putina i Petra Porošenka, da "zajedno rade na primeni prekida vatre u Ukrajini".

"Oni su primili k znanju prve korake ruskih vlasti u cilju smirivanja krize na istoku Ukrajine i ohrabrili su dvojicu predsednika da zajedno rade na uspostavljanju mehanizma proveravanja primene prekida vatre uz pomoć Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS)", saopštila je Jelisejska palata.

Oland i Merkelova su takođe zatražili da Porošenko i Putin sprovedu "efikasnu kontrolu rusko-ukrajinske granice", dodaje se u francuskom saopštenju.

Putin je juče zatražio od gornjeg doma ruskog parlamenta, Saveta Federacije, da ukine odluku od 1. marta o upotrebi ruske vojske na teritoriji Ukrajine.

Porošenko je pozdravio Putinovu odluku, ocenjujući da je to "prvi konkretni korak" ka rešavanju situacije na istoku te zemlje.

Putin je takođe apelovao da se produži privremeni prekid vatre koji za sada traje do petka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 516 idi na stranu