Istekao rok, podneto 20 lista

Beograd -- U ponoć istekao rok za predaju izbornih lista za vanredne izbore 16. marta, a poslednjeg dana Republička izborna komisija primila je još osam izbornih lista.

Izvor: Tanjug
Podeli

Do sada je RIK proglasio 12 lista, i ukoliko proglasi i tih osam, na zbirnom izbornom listiću biće ukupno 20 stranaka i koalicija.

Zbirnu izbornu listu RIK će utvrditi najkasnije 5. marta, kada će biti objavljena i u "Službenom glasniku".

Poslednjih nekoliko sati da predaju liste iskoristili su Crnogorska partija, Lista nacionalnih zajednica - Emir Elfić, Partija za demokratsko delovanje - Riza Haljimi, Koalicija građana, naroda i narodnosti Slovačke demokratske stranke i Rusinske demokratske stranke, Ruska stranka, lista „Dosta je bilo" bivšeg ministra Saše Radulovića, Patriotski front - Borisav Pelević i Nijedan od ponuđenih odgovora.

Lista koalicije okupljene oko SNS će biti prva na zbirnom izbornom listiću, dok će druga biti koalicija SPS-PUPS-JS. Demokratska stranka Srbije proglašena je kao treća, LDP je četvrti, Savez vojvođanskih Mađara peti, SRS šesta, a URS sedmi.

Pod rednim brojem osam biće lista "Sa Demokratskom strankom za demokratsku Srbiju", deveta će biti lista "Dveri - Boško Obradović", a deseta lista SDA Sandžaka - dr Sulejman Ugljanin.

Na zbornoj izbornoj listi 11. mesto imaće koaliciona lista Boris Tadić - Nova demokratska stranka - Zeleni, LSV - Nenad Čanak, Zajedno za Srbiju, VMDK, Zajedno za Vojvodinu, Demokratska levica Roma, a 12. će biti lista "Treća Srbija".

RIK: Na biračkom spisku 6.767.324 birača

Na biračkom spisku za Republičke izbore 16. marta u Srbiji nalazi se 6.767.324 birača, utvrdila je danas Republička izborna komisija.

RIK je na današnjoj sednici doneo Odluku o objavljivanju ukupnog broja birača u Republici Srbiji u kojoj se navodi da je ukupan broj birača u Republici Srbiji na dan 28. februara 6.767.324.

Kako se dodaje odluka će se objaviti u Službenom glasniku Republike Srbije.

Politika

Optužnica za Hernadija

Zagreb -- Uskok je nakon sprovedene istrage podigao optužnicu protiv predsednika Uprave MOL-a Žolta Hernadija, kog tereti da je Ivi Sanaderu obećao 10 miliona evra mita.

Politika ponedeljak 31.03. 20:19 Komentara: 0
strana 1 od 312 idi na stranu