Saslušani zbog zločina nad Srbima

Sedam pripadnika nekadašnje Armije BiH, koji su juče uhapšeni pod sumnjom da su počinili zločine nad srpskim civilima, nakon saslušanja su pušteni na slobodu.

Izvor: B92

Subota, 28.12.2013.

16:45

Default images

Podsetimo, oni su juče uhapšeni pod sumnjom da su u avgustu 1992. godine počinili ratni zločin nad srpskim civilima u naselju Kukavice kod Rogatice.

Kako je precizirao portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić, za sedmorku su predložene mere koje podrazumevaju zabranu napuštanja mesta boravišta i sastajanja sa svedocima i osumnjičenima.

Grubešić je naglasio da će protiv ovih osoba, koja će se braniti sa slobode, vrlo brzo biti podignuta optužnica, javlja Srna, a prenose mediji u BiH.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske i Centar javne bezbednosti Istočno Sarajevo radili su na predmetu "Kukavice" punih sedam godina, a pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH uhapsili su juče sedam osoba osumnjičenih da su počinili ratni zločin u mestu Kukavice.

U izvještajima o počinjenim krivičnim delima ratnog zločina MUP-a RS iz 2006. godine i dopunjenim izveštajem 2012. godine sumnjiči se, kako agencija nezvanično saznaje, osam osoba - Aziz Šuša, Muhamed Šišić, Izet Hadžić, Tarik Šišić, Aziz Aganović, Emir Drakovac, Zahid Alić i Salko Alić, od kojih je sedam uhapšeno.

Okružno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu pokrenulo je istragu po tužbi koju su 16. juna 2006. podnele porodice žrtava zločina koji su počinili pripadnici Armije BiH nad kolonom nezaštićenih srpskih civila koji su bežali iz Goražda i okolnih sela. U napadu je ubijeno više od 20 ljudi, uglavnom žena, dece i staraca srpske nacionalnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: