Pojačanje za odbranu Carnajeva

Boston -- Advokatica koja se zalaže za ukidanje smrtne kazne, Džudi Klark, priključila se timu odbrane Đohara Carnajeva, optuženog za bombaški napad na Bostonski maraton.

Izvor: Beta
Podeli

Carnajev (19) optužen je za korišćenje oružja za masovno uništenje tokom maratona 15. aprila, kada su eksplodirale dve bombe nedaleko od ciljne linije. Njegov stariji brat Tamerlan Carnajev, takođe osumnjičen za podmetanje bombe, ubijen je u okršaju s policijom.

Sudija je juče odobrio da Klarkova postane deo tima odbrane Đohara Carnajeva, ali je odbacio, za sada, zahtev njegove javne braniteljke, Mirijam Konrad, da odobri ulazak u tim još jednog borca protiv smrtne kazne - Dejvida Bruka.

Klarkova, koja je branila neke od najpoznatijih američkih ubica zahvaljujući kojoj su oni umesto smrtne kaze dobili kazne doživotnog zatvora, retko je govorila javno o svom poslu, i nije juče odgovorila na poziv agencije AP.

Na jednoj pravničkoj konferenciji u petak u Los Anđelesu, međutim, govorila je o tome kako je pre 18 godina "usisana u crnu rupu, vrtlog" slučajeva za smrtnu kaznu.

"Imam dozu razumevanja za ljudsko ponašanje, i naučila sam šta nam čini smrtna kazna. Mislim da nije tajna da se protivim smrtnoj kazni", rekla je tada Klark.

strana 1 od 340 idi na stranu