Vujanović najpopularniji političar

Crnogorski predsednik Filip Vujanović i dalje je ubedljivo najpopularniji političar u toj državi, pokazalo je istraživanje agencije Ipsos Stratedžik marketing.

Izvor: B92

Nedelja, 30.12.2012.

19:36

Default images

Predsednik Skupštine Crne Gore i lider Socijaldemokratske partije Ranko Krivokapić ima najviše negativnih poena, pokazuje anketajavnog mnjenja, koju je Televizija Vijesti uradila sa tom agencijom.

Čak 80 odsto gradjana Crne Gore ima povoljno mišljenje o Vujanoviću, odnosno da u njega podjednako veruju Crnogorci i Srbi.

Radomir Kračković iz Istraživackog centra TV Vijesti kazao je da Vujanović konstantno ima stabilan rejting, sa veoma malo negativnih ocena, odnosno ima veliku podršku i medju glasačima opozicionih stranaka.

Drugi po popularnosti je potpredsednik Vlade i šef diplomatije Igor Lukšić, a na trećem mestu je izvršna direktorka Mreže za afirmaciju nevladinog sektora Vanja Ćalović.

Na četvrtom mestu po broju pozitivnih ocena je premijer Milo Đukanović, koji beleži najveći rast poverenje u drugoj polovini godine.

To se poklopilo sa njegovim povratkom na državnu funkciju i očekivanjem gradjana, naročito njegovih glasača, da će se ekonomska situacija popraviti, sada kada se on vratio. Đukanović, medjutim, i dalje ima veliki broj negativnih ocena, ali ne deli tako oštro javnost kao ranije, naveo je Kračković.

Prema istraživanju, od opozicionih čelnika najpopularniji je lider Demokratskog fronta Miodrag Lekić.

Po broju negativnih ocena godinu na prvom mestu završava Krivokapić. Najveći razlog za to je što ima izuzetno malu podršku Srba, kazao je
Kračković.

Istraživanje je pokazalo da 51 odsto gradjana Crne Gore misli da ta zemlja ide pravim putem, dok 32 odsto smatra da je taj pravac pogrešan, a
neopredeljeno je čak 17 odsto.

Simpatizeri vladajuće koalicije u velikom procentu se izjašnjavaju da zemlja ide pravim putem, dok najviše rezervi po tom pitanju imaju
pristalice opozicije.

Istraživanje je sprovedeno od 19. do 22. decembra na uzorku od 808 ispitanika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: