Priča o otmicama uplašila roditelje

Nekoliko navodnih pokušaja otmice dece u beogradskom naselju Mirijevu poslednjih dana potresli su javnost i uplašili roditelje. Policija pojačala nadzor.

Izvor: B92

Utorak, 30.10.2012.

19:12

Default images

Ipak, u MUP-u kažu da je prva istraga pokazala da nema razloga za brigu.

Pored mirijevske pijace devetogodišnja učenica osnovne škole "Pavle Savić" svakodnevno prolazi na svom putu od škole do kuće.

“Ona se spuštala odozgo i bukvalno na raskrsnici je zastala da pređe ulicu. Ugledala je vozilo koje se zaustavilo i popelo sa dva točka na trotoar i rukom joj je pokazao da uđe i na mesto suvozača da sedne,” priča njena mama.

Devojčica je prešla na drugu stranu ulice, otrčala kući, a priču ispričala roditeljima, koji su odmah reagovali.

“Tada smo prijavili školskom policajcu, ispričali šta se dogodilo i on je uzeo naše podatke. Prijavili smo i učiteljici, koja je obavestila decu da vode računa i da obrate pažnju,” rekla je majka devojčice.

Iako se poslednjih dana u javnosti spominju još četiri slična događaja, da je na istom mestu nepoznati muškarac navodno pokušao otmicu nekoliko dečaka, u policiji imaju samo jedan prijavljen slučaj.

“Mi smo na taj signal odmah reagovali na taj način što je školski policajac, koji obezbeđuje tu školu, počeo da radi u civilu i pridodate su mu bile još dve ekipe koje su u civilu pokrivale taj deo oko škole, ne bi li uočili takvo lice ili auto koji se spominje, koji kruži i sačekuje decu. Međutim, ništa nismo uočili što bi nam ukazalo da tako nešto postoji,” rekao je Aleksandar Ignjatović iz MUP-a Mirijevo.

Iza ovih navodnih pokušaja otmice spekuliše se da bi mogla da stoji agencija koja želi da dobije posao obezbeđenja škole, međutim u policiji to nisu mogli da nam potvrde.

Direktorka škole "Pavle Savić" potvrdila je za B92, ipak, da su u pregovorima.

“Škola jeste u dogovoru sa Savetom roditelja ušla u proces uvođenja fizičko-tehničkog obezebeđenja. To je pokrenuto još u aprilu mesecu, znači pre pola godine. U septembru je doneta odluka koja bi to kuća bila, koja bi radila u našoj školi,” kaže Dragana Salopek, direktorka OŠ “Pavle Savić”.

Do tada, prema dogovoru škole i mirijevskog MUP-a, biće održan zajednički roditeljski sastanak, gde će roditelji đaka biti upoznati s bezbednosnom situacijom u svom naselju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: