"Ima problema, ali vlada ne pada"

Premijer Ivica Dačić kaže da postoje problemi, ali ne takvi da će zbog njih pasti vlada. Dinkić: Lokalni nesporazum rešavati na lokalu.

Izvor: Beta, Tanjug

Ponedeljak, 22.10.2012.

15:18

Default images

"Nije valjda da mislite da će vlada da padne zbog lokalnih vlasti?", zapitao je Dačić.

Predsednik vlade je naveo da, gde god je moguće, treba insistirati na tome da vlast na lokalu bude kao i u Republici i odbacio bilo kakvu mogućnost da vlada padne zbog promena lokalnih vlasti. Takva pitanja je nazvao neozbiljnim.

"Ja sam presrećan ako je razlog za pad vlade u lokalnoj vlasti, jer to znači da nemamo ozbiljnijih problema", naveo je on. Upitan o promeni vlasti u Zaječaru, Dačić je kazao: "Pa šta, je l' smo mi ovu vlast napravili zbog Zaječara, Smederevske Palanke ili zbog Srbije?"

Prema njegovim rečima, treba praviti razliku između onoga što je najvažniji državni i nacionalni interes i problema koji postoje u funkcionisanju vlade. Dačić je naveo da se od jutros dva-tri puta sastao s prvim potpredsednikom vlade iz Srpske napredne stranke Aleksandrom Vučićem, kao i da su bili u kontaktu tokom njegovog boravka u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

"Mi nemamo nikakvih problema. Kakav je to problem na lokalnom nivou koji može da sruši Vladu? Je l' mislite da sam lud da se sretnem sa Tačijem u uslovima kada će vlada pasti zbog Smederevske Palanke ili Zaječara? Nemojte da ste smešni", rekao je on i nije želeo da odgovara na nova pitanja novinara.

Funkcioneri SNS izrazili su nezadovoljstvo jer su koalicioni partneri iz vlade, SPS i URS, učestvovali u rušenju vlasti naprednjaka u Smederevskoj Palanci, a pojedini mediji su preneli da je Vučić zbog toga spreman i da obori Vladu Srbije.

Dinkić: Nesporazum ne može da ugrozi vladu

(Foto: Beta)
Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić izjavio je da nijedan lokalni nesporazum ne može da ugrozi republičku vladu i da ih treba rešavati tamo gde i nastaju - na lokalu.

"Stranke vladajuće koalicije imaju apsolutno dobru saradnju i imali smo sednicu Vlade, a opozicija će još da sačeka na to da pravi svoju vladu", kazao je Dinkić novinarima u pauzi Ekonomskog samita Srbije u Beogradu.

Upitan da komentariše najave Srpske napredne stranke da će republička vlast biti dovedena u pitanje ukoliko u lokalnim samoupravama ne bude formirana vlast po ugledu na republičku, Dinkić je rekao da ne želi da se priča o patetičnim stvarima, već da treba da se sačeka šta će se desiti na lokalnom nivou.

"Šta god da se desi, to neće biti razlog za postavljanje pitanja poverenja republičkoj vladi", poručio je Dinkić.

On je rekao da Ujedinjeni regioni Srbije, čiji je predsednik, odvajaju lokalne probleme od drugih i da će sve što se dešava na lokalu biti i rešavano na lokalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

89 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: