Subota, 29.09.2012.

18:01

Nikolić: Ne žurimo u EU

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je da će Srbija u daljem procesu evrointegracija imati svoje uslove, jer "nema razloga da trčimo za datumom i papirom".

Izvor: B92, Tanjug

Default images

"Deset godina trčanja je Srbiju dovelo do prosijačkog štapa. Sad cemo malo da mislimo o sebi. Na sve strane imamo prijatelje, neka se takimiče ko će da pomogne Srbiji", rekao je Nikolić.

Nikoić je na skupštini SNS, čiji je bio predsednik do izbora na funkcuiju predsednika države, rekao da će Srbija ispuniti sve uslove koje su morale da ispune druge države, a da ne treba da joj se postavljaju oni uslovi koji nisu drugima.

"Pripadamo velikoj svetskoj porodici naroda, želimo da pripadamo i evropskoj porodici. Znaju nas dobro i šta možemo da ispunimo i šta ne možemo. Bez Kosova i Metohije bi se osećali kao čovek u velelepnoj palati koji je na smrt bolestan", zaključio je predsednik Srbije.

Predsednik Nikolić poručio je da Srbija želi da saradjuje, da ne traži ništa tudje i da nema nameru ni sa kim da se svadja, ali da nikada dok postoji Srpska napredna stranka i druge političke stranke u Srbiji, neće dati ono što je njeno.
(Foto: Beta)
"Mi smo ponosni, mi smo u velikim teškoćama i nedaćanma, ali nikada nismo bili u takvim nedaćama da može svako da nas gazi i neće.

Nemamo nameru ni sa kim da se svadjamo, imamo nameru da saradjujmo i ne tražimo ništa tudje, ali nikada dok postoji SNS i druge političke stranke u Srbiji, nećemo dati ono što je naše", poručio je Nikolić na svečanom delu Skupštine SNS u beogradskom centru "Sava".

Nikolić, koji je najavljen kao gost svečane sednice SNS, čiji je bio osnivač i prvi predsednik, rekao je da je ta stranka za četiri godine postojanja protresla Srbiju i da su svi videli kakav se "mulj nataložio", a sada će da "protrese i širu zajednicu".

"Nisam vas ostavio samo sam vam pripojio i onaj drugi deo Srbije koji nije bio uz vas. Srbija je naša majka i koliko smo smpremni majci da damo toliko vredimo", poručio je NIkolić koji je ostavku na mesto predsednika SNS dao pošto je izabran za predsednika Republike na majskim izborima.
(Foto: Tanjug)
"Nisam vas ostavio samo sam vam pripojio i onaj drugi deo Srbije koji nije bio uz vas. Srbija je naša majka i koliko smo spremni majci da damo toliko vredimo", poručio je Nikolić.

On je članovima SNS, kojima je obraćanje počeo rečenicom: "Računajte da sam jednim poljupcem sve vas poljubio" - poručio da mogu da idu samo korak napred u odnosu na ono što je do sada postignuto i da ne smeju da iznevere sebe, ideal i princip.

Nikolić je istakao da je pobeda SNS došla u poslednji čas, ali da se ne bi svađali da su izgubili izbore.

"Koliko puta sam vam rekao da kada imate primedbu na nekog u stranci, ona nije razlog da ne govorite i da prestanete da podižete svoju stranku.
(Foto: Beta)
Uvek je recite na vreme, da ne dođemo u situaciju da nam tužioci govore šta nije valjalo dok smo bili na vlasti, a ovima će izgleda tužioci da kažu šta nije valjalo", istakao je Nikolić.

On je poručio članovima SNS da ne bi bili u toj stranci da im je bilo do bogatstva i lake zarade.

Nikolić je poručio naprednjacima i da sad treba da "zapnu kao jedan" i da ne sme da se dogodi da građanima za četiri godine kažu da nije moglo bolje, jer je prethodna vlast ostavila haos.

"Pa šta ako je haos, sredićemo taj haos", obećao je predsednik Srbije.

Delegatima i gostima naprednjaka obratio se i šef Delegacije Evropskog parlamenta za Jugoistočnu Evropu Eduard Kukan i predsednik Vrhovnog saveta Jedinstvene Rusije Boris Grizlov.
Visoki funkcioner Jedinstvene Rusije Boris Grizlov (Foto: Tanjug)
Svečanom delu sednice prisustvovali su i premijer Srbije Ivica Dačić, potpredsednici vlade Mlađan Dinkić, Suzana Grubješić i Jovan Krkobabić, ministri Rasim Ljajić, Ivan Mrkić i Velimir Ilić i guvernerka NBS Jorgovanka Tabaković.

Među gostima su bili i šef Delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, lider DSS Vojislav Koštunica, predsednik JS Dragan Marković i liderka Narodne partije Maja Gojković, kao i predstavnici drugih političkih stranaka, diplomatskog kora i predstavnici crkava i verskih zajednica.

Aleksandar Vučić izabran je ranije danas na vanrednoj Skupštini SNS za novog predsednika naprednjaka, a Jorgovanka Tabaković za njegovog zamenika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

230 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: