Presuda Paravinji krajem septembra?

Svedočenjem sudskih veštaka u Županijskom sudu u Šibeniku nastavljeno je suđenje Draganu Paravinji za ubistvo i pokušaj silovanja maloletne Antonije Bilić.

Izvor: B92

Petak, 31.08.2012.

22:18

Default images

Njemu se sudi i za pokušaj silovanja autostoperke u Omišu 2010. godine.

Suđenje, koje je od početka zatvoreno za javnost, ušlo je u završnu fazu, pa advokat porodice Bilić, Vinko Ljubičić očekuje da će presuda biti izrečena krajem septembra ili početkom oktobra.

Danas su saslušani sudski veštak za drumski saobraćaj i vozila Zdravko Peran, koji je svedočio o okolnostima delimične rekontrukcije slučaja, i veštakinja sudske medicine, patologinja Marija Definis-Gajanović. Budući da je postupak zatvoren za javnost, drugi detalji novinarima nisu saopšteni.

Veštakinja Definis-Gojanović kratko je novinarima rekla da to što telo Antonije Bilić nije do sad pronađeno ne mora bitnije da utiče na težinu presude Paravinji ukoliko su dokazi u sprovedenom dokaznom postupku dovoljno čvrsti, preneli su hrvatski mediji. Ona je dodala da je sličnih slučajeva bilo u Hrvatskoj.

Antonija Bilić poslednji put je viđena 7. juna prošle godine dok je stopirala preko reke Čikole i to kako ulazi u kamion kojim je upravljao Paravinja.

U njegovom kamionu pronađeni su tragovi krvi nestale devojke. On je, najpre, priznao, a potom porekao da je ubio.

Paravinja, koji je uhapšen u BiH, izručen je Hrvatskoj zbog slučaja Bilić. U BiH je prisustvovao i izricanju pravosnažne presude za silovanje žene na područu Jahorine 2002. za koje je osuđen na dve godine i deset meseci zatvora.

On je i u Srbiji osuđen na četiri godine i pet meseci zatvora zbog silovanja.

Paravinja je državljanin Srbije i BiH.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: