Nema penzije bez dokaza života

Penzioner iz Niša Milorad Todorović morao je da dokaže da je živ kako bi dobio penziju. Pogrešio PIO Fond.

Izvor: B92

Četvrtak, 31.05.2012.

09:21

Default images

Zbog greške niške Filijale fonda penzijsko-invalidskog osiguranja, Todorović nije primio penziju kad i ostali penzioneri. Todorović je prvo morao da dokaže da je živ.

Kada je u svojoj banci saznao da mu penzija nije uplaćena, Milorad Todorović se obratio Filijali niškog PIO fonda, gde su mu rekli da, prema njihovim podacima, osoba pod tim imenom nije među živima.

Ni lična dokumenta nisu bila dovoljna da Todorović, kako kaže, dokaže da je živ, već su mu tražili dodatne dokaze.

On kaže da ga nije toliko pogodilo to što mu je u trenutnoj besparici stigla rata za kredit i računi za komunalije, koliko stres koji je doživeo.

Finansijski direktor niške filijale PIO fonda, Žarko Aćimović kaže da se greška dogodila jer su se oslonili na spisak preminulih penzionera Republičkog zavoda za statistiku.

U niškoj filijali PIO fonda, koja ima oko 90.000 penzionera, kažu da su greške zaista retke i da su Miloradu Todoroviću uputili izvinjenje i uplatili mu privremeno obustavljenu penziju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: