Vanredno u 17 opština

Zbog snega i niskih temperatura u Srbiji je u 17 opština uvedeno vanredno stanje. Više od 7000 đaka ne ide u školu.

Izvor: B92, Beta

Petak, 03.02.2012.

08:44

Default images

Zastoji u saobraćaju i neočišćene ulice u Beogradu usporili saobraćaj.

Predrag Marić, pomoćnik ministra unutrašnjih poslova za zaštitu i spasavanje, kaže za Radio B92 da nema novih žrtava i da je tokom prethodnog dana desetak ljudi spasavano. On je ocenio da je relativni porast temperature doprineo da situacija bude malo lakša.

Marić je dodao da je u ugroženim opštinama najveći problem sa mehanizacijom i gorivom za nju.

"Vlada je odredila određenu količinu nafte za ugrožene opštine, ali trenutno radimo da tu naftu prosledimo na teren", rekao je on.

Skoro 7.000 đaka u Srbiji trenutno ne ide u školu zbog izuzetno niskih temperatura i ledenog talasa, koji je zahvatio veći deo države.

Najkritičnija situacija je na području niške školske uprave i Novog Pazara, izjavio je pomoćnik ministra prosvete Zoran Kostić.

Kostić je rekao da su 34 škole kao i 41 istureno odeljenje drugih škola potpuno prekinuli rad.

Beograd pod snegom

Foto: Beta
Sneg koji od sinoć pada u Beogradu znatno je usporio i poremetio saobraćaj u glavnom gradu.

Na gradskim saobraćajnicama prvog prioriteta se intenzivno radi, maksimalno je angažovano 96 kamiona i 36 multikar vozila, dok na regionalnim putevima i na Pančevačkom mostu radi 22 kamiona, rekao je dežurni inženjer Zoran Jović.

Ulice van glavnog toka nisu čišćene otkako je počeo da pada sneg.

Najveći zastoji su na Brankovom i Pančevačkom mostu u smeru ka gradu, kao i sa Čukarice i Banovog brda takođe u smeru ka gradu. Takođe, pojačan je intenzitet saobraćaja na prilazima Autokomandi i u delu prema Slaviji.

U dispečerskoj službi Gradskog saobraćajnog preduzeća rečeno da su najveći problemi u delovima grada na kojima postoje usponi.

Ekipama beogradske hitne pomoći zbog intenzivnih snežnih padavina otežano je kretanje do odredišta sa kog je zatražena lekarska pomoć, izjavila je portparolka hitne pomoći Nada Macura.

Ona je rekla da je potrebno dosta vremena da se stigne do odredišta da je vožnja iz bezbednosnih razloga usporena u svim delovima grada.

Macura je ponovo pozvala starije građane da ne izlaze iz kuće uz napomenu da je tokom jutra bilo već oko deset padova zbog snega i leda.

Otkazani letovi za Podgoricu

Foto: Beta
Sneg i hladno vreme jutros nisu prouzrokovali probleme na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla", a otkazana su samo dva leta za Podgoricu, rečeno je Tanjugu u službi reda letenja beogradskog aerodroma.

Otkazana su dva leta koja su bila planirana za Podgoricu, a ne očekuje se ni dolazak aviona iz Podgorice, jer je zbog snega koji pada podgorički aerodrom zatvoren za saobraćaj, istakli su u toj službi. Za sada, kako je rečeno, nema drugih otkazanih letova i nikakvih problema u radu aerodroma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: