„Tadić može ponovo da se kandiduje"

Marko Blagojević, programski direktor CESID-a, kaže da redovni predsednički izbori moraju biti održani najkasnije u januaru 2013. godine.

Izvor: B92

Petak, 30.12.2011.

18:47

Default images

Blagojević je za B92 objasnio da novi predsednik mora biti izabran pre nego što aktuelnom istekne mandat. Prema njegovim rečima, aktuelni predsednik i lider DS Boris Tadić sme po Ustavu iz 2006. ponovo da se kandiduje.

„Kada je donet novi Ustav postignuta je saglasnost svih koji su igrali ulogu u njegovom kreiranju da se zapravo taj mandat u kojem je bio ne računa. Jer, on je bio predsednik dve federalne jedinice, u okviru SRJ, odnosno SCG, tako da je zapravo njegov prvi mandat, mandat predsednika samostalne Republike Srbije od 2008. Tako da, kako stvari stoje, on će imati pravo da se kandiduje", objasnio je Blagojević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: