Uklanjanje barikada - FOTO

Zubin Potok -- Pripadnici Kfora jutros u četiri sata počeli su da uklanjaju barikade u Jagnjenici, koje su postavili lokalni Srbi.

Izvor: B92
Podeli

Pripadnici Kfora najpre su formirali barikadu od kamiona kod barikade u Jagnjenici, proširivši tako bezbednosnu zonu oko prelaza preko linije barikade.

Pošto lokalni Srbi nisu hteli da se uklone sa svojih barikada, pripadnici Kfora su protiv njih upotrebili suzavac. Zatim su oko 6 časova jutros uklonili jedan od tri kamiona koji su postavljeni kao barikada na putu ka prelazu Brnjak, a okupljene Srbe upozorili da će upotrebiti silu ako se ne raziđu.

Reporteri s mesta zbivanja javljaju da su pripadnici Kfora na uklanjanje barikada došli s punom opremom za razbijanje demonstracija.

I Srbi i pripadnici Kfora su sada na barikadama kod prelaza Brnjak. Kfor je u međuvremenu upotrebio i "biber sprej", kojim je prskao ljude na barikadama, zbog čega je nekoliko njih zatražilo lekarsku pomoć.

Srbi su odgovorili ojačavanjem barikade sa dva kamiona oko 09.25, a pridružuje im se i sve više ljudi, koji sede na ulici.

strana 1 od 135 idi na stranu