USS razmatra Zakon o VSS

Ustavni sud Srbije razmatra ustavnost odredbi izmena i dopuna Zakona o Visokom savetu sudstva i njihovu saglasnost s potvrđenim međunarodnim ugovorom.

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.02.2011.

12:42

Default images

Ustavni sud će osporavane odredbe razmotriti na osnovu inicijativa koje je pojedinačno podnelo nekoliko sudija.

Osporavaju se odredbe člana 8 Zakona o izmenama i dopunama Zakona o Visokom savetu sudstva iz decembra 2010. godine.

Reč je o odredbama kojima se, kao izuzetak od člana 3 tog zakona, utvrđuje da u izboru članova Visokog saveta sudstva može da učestvuje i 600 sudija za prekršaje koji nemaju stalnu sudijsku funkciju.

Izbori za šest novih članova Visokog saveta sudstva iz redova sudija, čiji će zadatak biti da sprovedu reviziju izbora sudija, zakazani su za četvrtak, 3. mart.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: