Politika 3

09.05.2024.

11:22

Veselinović priznao: Bojkot ne postoji, svuda na izbore izlazimo zajedno, osim u Beogradu

Kandidat Zeleno-levog fronta za gradonačelnika Beograda Dobrica Veselinović priznao je da koalicija "Srbija protiv nasilja" ne bojkotuje lokalne izbore.

Izvor: B92.net

Veselinović priznao: Bojkot ne postoji, svuda na izbore izlazimo zajedno, osim u Beogradu
Milos Tesic/ATAImages

Podeli:

U intervjuu za nedeljnik NIN, Veselinović je potvrdio da koalicija "Srbija protiv nasilja" izlazi na sve izbore zajedno, osim na one u Beogradu.

Na taj način potvrdio je da ne postoji priča o bojkotu iza koje se kriju Dragan Đilas, Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i drugi, koji navodno govore o tome da neće učestvovati na izborima 2. juna.

Ono što je Veselinović rekao izbija argument Srbije protiv nasilja da nema uslova za fer i demokratske izbore, upravo zato što isti ti ljudi na sve izbore izlaz, osim na jedne.

Očigledno je da su Đilas i Miloš Jovanović uplašeni od debakla u Beogradu, pa zbog toga navodno najavljuju bojkot, iako ih i sam Veselinović podseća da u svim lokalnim samoupravama, osim u Beogradu, izlaze na izbore i to zajedno.

Ovo je drugi put da Dobrica Veselinović nesvesno ruši laži sopstvene koalicije kao kulu od karata.

Prošli put, to je uradio 2. decembra, dve nedelje pred održavanje izbora krajem prošle godine, kada je izjavio da fantomski birači ne postoje.

Veselinović je na konvenciji izborne liste Srbija protiv nasilja u Batajnici rekao da je prema poslednjim podacima broj birača u Beogradu, odnosu na prošle izbore, za oko 13.000 veći, kao i da se za taj rast može oceniti da je neki prirodan trend, i da neće biti fantomskih glasača.

Sada ostaje da se vidi koga će opozicija optužiti i šta će biti uzrok izbornog debakla 2. juna, pošto će po običaju razlog biti svuda osim u njima samima.

Nekada su to bili fantomski birači i navodni bojkot, ali je Dobrica Veselinović sada onemogućio ta dva izgovora. Šta je sledeća laž, znaćemo već drugog juna oko ponoći.
 

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

18 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

23 h

Podeli: