Svet 0

09.05.2024.

11:17

Nastavljena ekshumacija u Al-Šifi; Očekuje se još tela

Palestinski spasioci nastavljaju ekshumaciju desetine tela Palestinaca iz masovne grobnice u bolnici Al-Šifa u gradu Gazi, javila je danas Al Džazira.

Izvor: Tanjug

Nastavljena ekshumacija u Al-Šifi; Očekuje se još tela
EPA-EFE/MOHAMED HAJJAR

Podeli:

Spasilac Rami Dababeš rekao je za katarsku televizijsku mrežu da su tela Palestinaca potpuno neprepoznatljiva zbog, kako navodi, mučenja kojima su bila podvrgnuta, a da su neka obezglavljena.

Palestinski medicinski timovi pronašli su treću masovnu grobnicu unutar bolnice Al Šifa u kojoj je otkriveno 49 tela, saopštila je u sredu kancelarija Hamasa za medije.

Kako se navodi, medicinski tim očekuje da će pronaći još desetine tela jer se proces izvlačenja tela nastavlja.

Kancelarija za medije je napomenula da je do sada u bolnicama u Pojasu Gaze pronađeno ukupno sedam masovnih grobnica.

Broj poginulih u izraelskim napadima na Pojas Gaze od početka rata povećao se na 34.904, a 78.514 je ranjeno, saopštilo je danas Ministarstvo zdravlja u Gazi koje kontroliše Hamas.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

17 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

22 h

Podeli: