Nova vest
Košarka 7

9.5.2024.

11:53

Danilović: Jokić obezbedio mesto u istoriji; Pešić: Svi smo ponosni

Reprezentativac Srbije i najbolji igrač Denvera Nikola Jokić treći put je izabran za najkorisnijeg igrača sezone u NBA ligi.

Izvor: KSS

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Jokić je u tome uspeo po treći put u poslednje četiri godine, a stigle su mu i čestitke od predsednika KSS Predraga Danilovića i selektora Srbije Svetislava Pešića.

"Još jedan neverovatan uspeh za Nikolu, uspeh zahvaljujući kome je obezbedio sebi veoma značajno mesto u istoriji NBA lige. Od srca mu čestitam i verujem da je i on svestan koliko ova njegova nagrada čini sve ljude koji u Srbiji vole košarku ponosnim zbog njega. Želim mu dobro zdravlje i još mnogo uspeha, kako na individualnom i klupskom, tako i na reprezentativnom nivou", poručio je Predrag Danilović.

S druge strane, selektor Pešić je poručio da je ovo jasna potvra Nikoline klase.

"Na prvom mestu, čestitke za Nikolu na osvojenoj nagradi i svemu što on pokazuje, ne samo ove godine, nego i tokom prethodnih sezona. Kada neko osvoji MVP nagradu treći put to je onda jasna potvrda da je igrač trenutno najbolji od najboljih. Ove sezone, za razliku od prethodnih, Nikola je imao veliku konkurenciju u igračima koji igraju na spoljnim pozicijama. I u toj konkurenciji, on je osvojio priznanje. Svi smo mi ponosni na Nikolu, ne samo što je ponovo potvrdio da je najbolji igrač današnjice, nego i zbog svega što on sa sobom nosi. Siguran sam da ovo njegovo priznanje motiviše decu u Srbiji i širom Evrope i sveta da se bave košarkom", rekao je selektor Srbije.

Jokić je u sezoni 2023-2024 prosečno beležio 26.4 poena, 12.4 skokova i devet asistencija po utakmici, čime je zaslužio PER indeks korisnosti 31.3.

Srpski centar je tako stao uz rame Karimu Abdulu Džabaru, Majklu Džordanu, Lebronu Džejmsu, Bilu Raselu, Viltu Čembrlenu, Irvinu Medžiku Džonsonu, Leriju Birdu i Mozisu Melounu, jer je ukupno devet igrača u NBA istoriji imalo tri ili više MVP priznanja.

Jokić je u trci za ovo prestižno priznanje sa čak 926 bodova iza sebe ostavio lidera Oklahoma Sitija Šeja Gildžjus Aleksandera (640 bodova) i najboljeg igrača Dalasa Luku Dončića (566 bodova).

Podeli:

Komentari 7

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 7

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu