Dačić u dobrim odnosima sa Tadićem

Lider SPS-a Ivica Dačić tvrdi da ima odličan odnos sa Borisom Tadićem, bez obzira na to što sve češće kritikuje DS.

Izvor: B92

Nedelja, 30.01.2011.

14:19

Default images

S druge strane, svom koalicinom partneru PUPS-u poručuje da izjavu Milana Krkobabića da je „SPS samo levica na papiru“ shvata kao najozbiljniji napad na njegovu stranku.

Dačić za Alo priča o dobrim odnosima koje ima sa DS-om, ali i o nekim problemima koje ima sa koalicionim partnerom.

“SPS ima dobre odnose da DS-om. Postigli smo istorijski dogovor o političkom pomirenju, formirali smo vladu, a i tada i sada smo govorili o nekoj vrsti dugoročnog partnerstva. Međutim, sasvim je legitimno da se naši stranački interesi ponekad ne poklapaju”, kaže Dačić.

Dačić objašnjava da je izjavu da je „SPS samo levica na papiru“ shvatio kao veliki udarac za njegovu stranku.

“Isto tako izjava o Volstritu i Emiratima, da je to politika SPS-a, a da je njihova politika - politika Majke Tereze... Šta da kažem, vrlo simpatična izjava! Podsetio bih Milana Krkobabića da smo pre formiranja vlade razgovarali o tome da on bude direktor „Srbijagasa“, a da je bilo reči i o nekim funkcijama u finansijskim institucijama. To je ipak bliže Emiratima nego Majci Terezi. Dakle, ako i hoće da izađu iz vlade, ja ih neću vući za rukav da ostanu! Ako je stav PUPS-a da smo levica na papiru, mi ne možemo ubuduće imati zajednički jezik”, kaže Dačić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: