Subota, 27.11.2010.

11:24

Zahtev za ekstradiciju Egnera

Srbija je podnela zahtev SAD za ekstadiciju Petera Egnera, osumnjičenog za ratne zločine tokom II svetskskog rata u Srbiji.

Izvor: Tanjug

Default images

Ministarka pravde Snežana Malović je izjavila da očekuje da će na srpski zahtev biti pozitivno odgovoreno.

Egner, američki državljanin, osumnjičen je u Srbiji da je kao pripadnik Gestapoa počinio genocid i ratni zločin nad nekoliko desetina hiljada Srba, Jevreja i Roma u Beogradu tokom Drugog svetskog rata.

Državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen najavio je u jučerašnjoj izjavi Tanjugu da će ugovor o ekstradiciji sopstvenih državljana između SAD i Srbije biti potpisan uskoro, pošto su, kako je naglasio, pre dva dana okončani pregovori o njegovom zaključenju.

Homen je rekao da će ugovorom biti regulisano izručenje okrivljenih za sva krivična dela bez ograničenja, ocenivši da je to veliki iskorak srpskog pravosuđa, jer mu svoje poverenje ukazuje jedna velika i moćna država kao što su SAD, kao i to što pristaje da svoje državljane poveri našem pravosudnom sistemu.

Predlog ugovora, pre zaključenja, trebalo bi da dobije potvrdu u srpskom parlamentu i američkom senatu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: