Skup blogera u Novom Sadu

Novi Sad -- U Novom Sadu je u toku najveći regionalni susret blogera. Blogeri iz regiona se okupljaju kako bi razgovarali o trendovima u blogosferi i u društvenim mrežama.

Izvor: B92
Podeli

Glavna tema ovogodišnjeg skupa "Blog open" je tretiranje blogera u medijskom zakonodavstvu.

Blogeri za sebe kažu da su do prošle godine imali slabiji uticaj u društvu, ali da se taj trend menja i da njihov uticaj u svim zemljama regiona postaje sve jači.

"Mi realizujemo susret, pomažemo jedni drugima u poslovnom smislu. Trudimo se da svake godine iz ovog stvorimo neko dodatno dobro, kao što su humanitarne akcije koje radimo, trudimo se da iskoristimo moć koju imamo. Jer kada se dogodi blog tu su oni koji imaju moć koji „on-lajn“ kreiraju mišljenje, stvaraju mišljenje i prenose vesti. Tako da je to potpuno drugačije od svih. Mi smo oni koji zakuvavamo“, kaže izvršna direktorka "Blog opena“ Tatjana Vehovec.

"Relativno su slabije uticajni, ali je trend rasta povećan u poslednje vreme, naročito u poslednjih godinu dana i to prati svetske trendove povećanja uticaja blogera u svakom domenu. Kod nas kaska se u svemu, ali to se menja“, kaže bloger Ivan Ćosić.

strana 1 od 128 idi na stranu