“Gorenje“: Ne dolazimo u Zaječar

Slovenačka kompanija "Gorenje" negira pisanje medija iz Srbije da je potpisala pismo o nameri u vezi sa izgradnjom fabrike u Zaječaru.

Izvor: B92

Utorak, 31.08.2010.

14:46

Default images

"Gorenje" je saopštilo da su neistiniti navodi u srpskim medijima da je prethodni dogovor o otvaranju fabrike u Zaječaru već potpisan.

Ta kompanija dodaje da je Ministarstvo ekonomije Srbije upoznalo predstavnike "Gorenja" sa mogućnostima ulaganja u industrijsku proizvodnju u Zaječaru, ali da bi "Gorenje", u slučaju da se za to odluči, o tome blagovremeno obavestilo javnost.

Iz "Gorenja" je saopšteno i da, u skladu sa smernicama svog strateškog plana, koji predviđa dalju internacionalizaciju proizvodnje, budno prati mogućnosti za preuzimanja i investiranje, zbog čega i proučava svaku mogućnost koja bi mogla da utiče na njegovo poslovanje i dalji razvoj.

Ipak, uprava "Gorenja" naglašava da su razgovori o investicionim mogućnostima u Zaječaru tek u početnoj fazi i da u vezi s njima nije potpisan nikakav dokument, niti je doneta ikakva odluka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: