Smena vlasti u Trgovištu

Beograd -- Promena vlasti u opštini Trgovište. DSS i SNS na vlasti a bivši predsednik iz G17 plus smenjen glasom jednog odbornika Demokrtaske stranke.

Izvor: B92
Podeli

Smenu je izvršila nova skupštinska većina koju čine sedam odbornika DSS-a, tri z NS, dva iz Napredne stranke Srbije i Dragiša Mihajlović iz DS-a.

U opštini koja je poslednjih mesec dana bila na svim glavim vestima, Trgovištu odbornici su bili nezadovoljni što skupština uopšte nije zasedala, dok su meštani u strahu od klizišta i poplava pokušavali da spasu imovinu i živote.

U veoma napetoj atmosferi koja je povremeno pretila da preraste i u fizičko obračunavanje pripadnika različitih političkih opcija, odbornici skupštine u Trgovištu ipak su uspeli da sednicu privedu kraju i izaberu novog predsednika opštine i predsednika Skupštine opštine.

Skupštine opštine Trgovište Radoslav Jordanović smatra da su odluke koje su su doneli odbornici lokalne skupštine nelegitimni jer nije postojao kvorum, i zbog toga što on i njegov zamenik nisu prisustvovali celom toku sednice.

Jordanović je priznao da je iz skupštinske pisarnice podigao na revers pečate Skupštine opštine i opštine Trgovište.

Odbornik Demokratske stranke Dragiša Mihajlović koji je svojim glasom omogućio promenu vlasti u Trgovištu nije želeo da ovu svoju odluku obrazlaže pred kamerama, ali je u nezvaničnom razgovoru sa novinarima istakao da je glasao za smenu Jordanovića i Petrovića jer smatra da su u proteklom periodu veoma loše radili.

Građani Trgovištasu, međutim, ubeđeni su da se iza najnovijih dešavanja u lokalnoj skupštini krije puka borba za vlast.

Predstavnici svih političkih opcija u Trgovištu smatraju da izborom novih čelnika opštine nije stavljena tačka na politička dešavanja u ovoj opštini.

Doskorašnja vlast očekuje da Vlada Srbije u Trgovište uvede privremene mere, dok predstavnici nove vlasti očekuje od Vlade da preispita kako su njihovi prethodnici proteklih nedelja trošili pomoć koja je u ovo mesto stizala za saniranje posledica poplava.

strana 1 od 933 idi na stranu