Sutra susret Silajdžića i Tadića

Beograd -- Predsednik Srbije Boris Tadić razgovaraće sutra u Beogradu sa predsedavajućim Predsedništva BiH Harisom Silajdžićem, najavila je pres služba predsednika.

Izvor: Beta, Tanjug
Podeli

To će biti prva poseta Harisa Silajdžića Beogradu od početka rata u BiH 1992. godine.

Silajdžić je prošle sedmice najavio da su sukcesija i sudbina imovine bosanskohercegovačkih preduzeća i posebno slučaj Ilije Jurišića, osuđenog u Beogradu na 12 godina zatvora zbog napada na kolonu JNA u Tuzli, u maju 1992, razlozi zbog kojih će posetiti Beograd.

Silajdžićeva poseta Srbiji izazvala je kritike najviših zvaničnika Republike Srpske koji tvrde da Silajdžić ne može da zastupa stavove BiH već samo svoje lične i da njegova poseta ne doprinosi boljim odnosima u regionu.

Predsednik Srbije Boris Tadić rekao je u petak uveče u Laktašima kod Banjaluke da će Silajdžić doći u Beograd "u radnu i neslužbenu posetu" i da "Srbija nastavlja svoju regionalnu saradnju".

Silajdžić i Tadić susrešće se ponovo i 29. maja u Sarajevu, na svečanoj sesiji povodom 10. godišnjice Igmanske inicijative na kojoj su učešće najavili i predsednici Hrvatske Ivo Jospipović i Crne Gore Filip Vujanović.

Info

Sednica SB zbog izraelskog napada

Istanbul, Ankara, Brisel, Tel Aviv, Teheran -- SB UN sazvao hitnu sednicu zbog napada izraelskih komandosa na humanitarni konvoj za Gazu, kada je prema izraelskim izvorima poginulo devetoro putnika.

Svet ponedeljak 31.05. 23:33 Komentara: 126

Počeo samit EU-Rusija

Moskva -- Ruski predsednik Dmitrij Medvedev, predsednik Evropske unije Herman Van Rompej i predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo sastali se u Rostovu na Donu.

Svet ponedeljak 31.05. 21:57 Komentara: 0
strana 1 od 967 idi na stranu