Kriza potresla "Simpsonove"

Recesija i svetska ekonomska kriza pogodile su i junake popularne američke crtane serije "Simpsonovi", koji su u poslednjoj epizodi ostali bez kuće.

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.03.2009.

16:54

Default images

U najnovijoj epizodi čuvenog crtaća, Homer i njegova porodica dobijaju jednu veoma lošu vest - izvršena je revalorizacija njihovog stambenog kredita. Zbog hipoteke sa varijabilnom kamatom, toliko promenljivom da su mesečne rate postale astronomske, Simpsonovi su, kao i hiljade drugih Amerikanaca, izgubili svoj dom.

Epizoda ipak ima srećan kraj jer njihovu kuću, u ulici Evergrin teras 92, za 101.001 dolar kupuje komšija, dosadni Ned Flanders, koji potom odlučuje da im je iznajmi.

Ovo nije samo vrlo aktuelan prikaz krize koja se događa u stvarnosti već i kritički pogled na stambene kredite koji Homer definiše na svoj način: “Prvo ti uzmu sav novac, a onda ti na leđa natovare kuću sa svim računima”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: