Ponedeljak, 16.03.2009.

01:11

Venecuela protiv superheroja

Dvojica pristalica Uga Čavesa planiraju da puste u prodaju dečje lutke, sa likovima istorijskih ličnosti, poput Simona Bolivara i Franciska de Mirande.

Izvor: B92

Default images

Umesto sa figuricama akcionih super heroja, Betmena i Supermena, dečaci i devojčice u Venecueli će se igrati sa figuricama istorijskih ličnosti poput Antonia Hose de Sukrea, Pedra Kameja, Simona Bolivara i drugih.

Predsednik Venecuele Ugo Čaves je javno protiv, kako ih on naziva, "imperijalističkih super heroja" i često se obraća roditeljima govoreći da se njihova dece trebaju igrati sa lutkama vencuelanskih heroja.

"To je borba protiv Supermena, Betmena i Robina! Protiv svih otrova koji truju naše umove i teraju nas da se divimo imeriji još dok smo deca. Fantom i Tarzan sa majmunima su znaci imeprijalizma!"

Upravo je to bio povod Angelu Pari i njegovoj ćerki da naprave figurice istorijskih ličnosti pod nazivom "Venecuelanski heroji".

Dvoje socijalista, kako sebe nazivaju, kažu da će im biti potrebna finansijska podrška vlasti i Čavesa, kako bi mogli da lansiraju figurice 20 akcionih heroja.

"Želimo da širimo vrednosti naše zemlje i našeg nacionalnog identiteta. Mi ne očekujemo da deca zaborave Betmena i da se igraju samo sa Mirandom, Bolivarom ili Sukrom. Mislimo da obe ove stvari mogu da idu zajedno."

Linija igrački bi uključila brojne južno- američke heroje koji su se borili za samostalnost latinskih kolonija, kao i bitne generale i druge poznate ličnosti. Autori projekta kažu, da pošto očekuju državu da im pomogne, svoje lutke ne bi naplaćivali već bi ih delili širom zemlje ali i okolnim državama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: