Neslaganje Srba sa Kosova oko SSP-a

Predstavnici SNV centralnog Kosova pozdravljaju potpisivanje SSP-a, a SNV severnog Kosova ocenjuje da je u pitanju "izdaja u režiji Borisa Tadića".

Izvor: B92

Sreda, 30.04.2008.

16:31

Default images

Predstavnici Srpskog nacionalnog veća centralnog Kosova pozdravili su odluku predsednika Srbije Borisa Tadića u vezi sa potpisivanjem Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju dok je SNV severnog Kosova ponovilo kritike na njegov račun.

Predstavnici Srpskog nacionalnog veća centralnog Kosova, čiji je potpredsednik Rada Trajković, izrazili su zadovoljstvo zbog potpisivanje Sporazuma sa Unijom jer je, kako je ocenjeno, EU smogla snage da takav ugovor ponudi našoj zemlji.

Trajkovićeva je naglasila da potpisivanjem Sporazuma Srbija kroz integrativne procese želi da zaštiti sebe i da se suprostavi dezintegraciji same Srbije.

Srpsko nacionalno veće severnog Kosova ponovilo je u saopštenju da je potpisivanje Sporazuma "klasična izdaja Kosova i Metohije u režiji Borisa Tadića".

O. Ivanović: Ekonomsko i političko jačanje

Lider Srpske liste za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović rekao je da potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa Evropskom unijom Srbiji osigurava evropski put i dalje ekonomsko i političko jačanje.

"Sam tim su i veće šanse da Srbija uspe da se izbori sa izazovima koje ima oko očuvanja teritorijalnog integriteta", ocenio je Ivanović.

Prema njegovim rečima, "ako Srbija nastavi ovim putem i u naredne četiri, eventualno pet godina, postane punopravna članica EU, može ponovo otvoriti pitanje statusa Kosova i Metohije u EU".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: