Koštunica: Ne može se verovati DS-u

Vojislav Koštunica izjavio da je odluku o raspisivanju izbora donela koalicija DSS-NS, jer ne veruje DS-u i G17 plus.

Izvor: Beta, Tanjug

Nedelja, 30.03.2008.

20:08

Default images

Nosilac liste koalicije Demokratska stranka Srbije - Nova Srbija i lider DSS-a je na prvoj izbornoj konvenciji narodnjačke koalicije rekao da DS i G17 plus ne veruje, "jer su oni ti koji kažu da je kolektivno ludilo kada čuju da se kaže da je Kosovo Srbija i da svojim očima veruju ili još više žele da je Kosovo i Metohija nezavisno".

Koštunica, koji je i srpski premijer, kazao je da im se ne može verovati, "jer pod uticajem Nenada Čanka sprečavaju da Srbija dobije nešto što predstavlja njenu nasušnu potrebu, a to je autoput Horgoš-Požega".

"Ništa im se ne može verovati, jer Srbija je potpisala sporazum sa Rusijom da se kroz Srbiju izgradi, preko i nasušno važan, gasovod, ali oni, pod uticajem interesnih grupa, sve čine da Srbija ostane i bez gasovoda", kazao je Koštunica na skupu u beogradskoj Areni.

Lider DSS-a je rekao da se DS i G17 plus ništa ne može verovati, jer nemaju politku, već veliku propagandu sa kojom idu kroz Srbiju i pričaju da će nastati smak države ako oni ne budu na vlasti.

"Na dnevnom redu je Kosovo a ne EU"

Koštunica je izjavio da će se 11. maja odlučivati za Srbiju, a ne za Evropsku uniju.

"Nisu ovo izbori za ili protiv Evrope, nego za ili protiv Srbije. Svi znamo da samo celovita, jedinstvena i snažna Srbija može da bude ravnopravan i uvažavan partneru EU", rekao je Koštunica na izbornoj konvenciji koalicije.

Prema njegovim rečima, ako više od 150 zemalja u svetu danas priznaje "stvarnu" Srbiju sa Kosovom i Metohijom u svom sastavu, to
će moći i morati da učini i EU.

"Pitanje ulaska u EU rešavaće se posle 2012. godine, a ovo je prilika da se otvoreno i demokratski u razgovoru sa EU reši pitanje
teritorijalne celovitosti srbije", kazao je Koštunica, kao i da je "to dnevni red danas, a da će članstvo doći naknadno".

Koštunica je rekao da će se vlada koju nudi koalicija DSS-NS zalagati za ulazak Srbije u EU, ali da neće dozvoliti trgovinu Kosovom i da će se odlučno i hrabro boriti da se Srbija ekonomski razvija, za socijalnu pravdu i da svi žive bolje.

Ilić: Imamo ozbiljne razvojne projekte

Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić pozvao je prisutne da glasaju za koaliciju DSS-NS i da, kako je rekao, ne dozvole da ovog puta pobedi u
Srbiji "ekipa koja ne misli dobro državi".

On je rekao da je koalicija DSS-NS ponudila Srbiji najbolje kandidate i ocenio da će im podrška glasača omogućiti da dobiju što više
glasova i da reše nagomilane probleme u Srbiji.

"Kada bi napunili skupštinske klupe, Srbija ne bi imala probleme ni sa Kosovom, ni koncesijom ni bilo kakvom investicijom", rekao je Ilić
i dodao da ta koalicija ima ozbiljne razvojne projekte.

Ilić je rekao da je koalicija okupljena oko Demokratske stranke izdala Kosovo i da će izdati i glasače i da se lider te stranke i predsednik Srbije Boris Tadić zakleo da će braniti Kosovo "samo dok nisu prošli izbori".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: