"Dnevnice prvo naplatile sudije"

Kuršumlija -- Rezervistima u protestu sudija dostavio spisak onih koji su naplatili ratne dnevnice, oni tvrde da su ih prvo naplatile sudije.

Izvor: B92
Podeli

Nakon blokada Opšinskog suda u Kuršumliji, bivšim vojnim rezervistima, koji već 78 dana protestuju zbog neisplaćenih ratnih dnevnica, danas je dostavljen spisak njihovih saboraca koji su naplatili ratne dnevnice sa pripadajućim kamatama. Rezervisti najavljuju da će nastaviti proteste u četvrtak i kažu da su dnevnice od 500.000 do 700.000 dinara prvo naplatile sudije u Kuršumliji.

Na tom spisku nalazi se 200 učesnika rata na Kosovu, koji su naplatili od 500.000 do 700.000 dinara po osobi.

Kako je kazao predsednik štrajkačkog odbora Dejan Milošević, dnevnice su prvo naplatile sudije Slavko Maljević i Radomir Jovanović, a zatim njihovi rođaci i prijatelji.

"Sudije su naplatili po 600.000 dinara, zatim njihovi rođaci i prijatelji, kao i radnici ovog suda, njih oko 40. Nisu samo oni naplatili ratne dnevnice, nego i ostali koji su tada saznali da je to moguće", kazao je Milošević.

Nakon što je pozitivno rešeno 200 tužbi za naplatu ratnih dnevnica, Opštinskom sudu u Kuršumliji podneto je još oko 2.500 novih zahteva vojnih rezervista za naplatu ratnih dnevnica. Tada su dalja suđenja stopirana, a tužbe su prosleđene Opštinskom sudu u Kruševcu.

Vojni rezervisti iz Topličkog i Jablaničkog okruga najavljuju da će u četvrtak organizovati veliki miting u Kuršumliji, nakon čega će ponovo blokirati magistralni put Niš-Priština.

Društvo

strana 1 od 6483 idi na stranu