Lončarević tražio razrešenje

Načelnik Uprave za izvršenje zavodskih sankcija Dragoljub Lončarević razrešen je na sopstveni zahtev, saznaje B92.

Izvor: B92

Petak, 03.11.2006.

17:25

Default images

Prema saznanjima B92, na njegovo mesto imenovan je Bora Marić, koji je do sada bi načelnik odeljenja za nadzor u Upravi za izvršenje zavodskih sankcija Ministarstva pravde. On je učestvovao u pregovorima sa pobunjenim stražarima, ali i osuđenicima u zatvorima, a za njegovog mandata je Dragoljub Milanović, osuđen za pogibiju radnika RTS-a, dobio povlastice u zatvoru.

Lončarević će ostati upamćen između ostalog po tome što je u njegovom mandatu Dragoljub Milanović, nekadašnji direktor RTS-a, osuđen na 10 godina zbog pogibije 16 radnika RTS-a, bio povlašćen i imao posebno uređenu sobu u Zabeli, izlaske u grad i vikend odsustva.

Takođe, za vreme Lončarevićevog mandata, u julu ove godine, došlo je do pobune zatvorenika u zatvorima širom Srbije. Oni su se zalili na loše uslove smeštaja, a u znak protesta, 65 zatvorenika u beogradskom Centralnom zatvoru je zašilo sebi usta.

Lončarević je bio jedan od pregovarača sa stražarima u zatvoru u Sremskoj Mitrovici, koji su nedavno organizovali protest. Nakon razgovora s njim, i osuđenici su odlučili da prekinu svoj protest u više zatvora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: