Članovi RIK-a kažnjeni za pušenje

Beograd -- Inspektor inkognito prisustvovao sednici RIK-a i utvrdio da su članovi Komisije prekršili zakon jer su pušili na sednici.

Izvor: Beta
Podeli

Zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravlja danas je pismeno zatražila od članova Republičke izborne komisije koji su prekršili Zakon o zabrani pušenja u zatvorenim prostorijama, da u roku od osam dana plate novčanu kaznu. Sinoćnoj sednici RIK-a je inkognito prisustvovao inspektor Ministarstva zdravlja Srbije, koji je fotografisao učesnike sednice u trenutku dok puše.

Inspektor Dragan Draganac se po završetku sednice predstavio nekima od pušača, i zatražio od njih lične podatke kako bi im naplatio kaznu i dao priznanicu, međutim, većina je uz negodovanje napustila salu ne plativši.

Tokom sinoćne sednice RIK-a inspekcijskim nadzorom utvrđeno je da je sedam članova komisije pušilo u prostoriji u kojoj je održavana sednica, a u kojoj je istaknut znak zabrane pušenja.

Inspekcija u današnjem saopštenju Ministarstva zdravlja od članova RIK-a zahteva da u roku od osam dana prilože dokaz o izvršenoj uplati kazne, ili će u suprotnom biti podneta prijava o pokretanju prekršajnog postupka.

Inspekcija je o tome pismeno obavestila i predsednika RIK-a Mihaila Rulića i sekretara Skupštine Marka Danilovića, radi eventualnog daljeg postupanja, navodi se u saopštenju.

Inspekcijskim nadzorom je utvrđeno i da su u prostorijama Skupštine Srbije vidno istaknuti znakovi zabrane pušenja i da su posebnim znakovima određena mesta na kojima je pušenje dozvoljeno.

"Na vidnom mestu je istaknuta naredba sekretara o obavezi poštovanja znakova zabrane, sa upozorenjem da suprotno ponašanje predstavlja osnov za disciplinsku odgovornost", navodi se u saopštenju.

Članovi komisije koji su prekršili Zakon o zabrani pušenja upoznati su sa prekršajem koji su načinili, kao i sa obavezom plaćanja mandatne kazne u iznosu od 5.000 dinara, precizira se u saopštenju i dodaje da članovi RIK-a nisu platili kazne na licu mesta.

strana 1 od 76 idi na stranu